Het zal je niet verbazen als ik zeg dat lichaam en geest samen 1 zijn. Ondertussen heb ik 17 jaar trainingservaring in de sportschool en ik zal liegen dat het altijd makkelijk is geweest. Toen ik begon met fitness was ik 15 jaar onzeker over wat mijn potentie was maar gemotiveerd tot op het bot. Aangezien ik de kleinste van mijn voetbalteam was moest ik de sportschool in om groter en gespierder te worden. Maar hoe?

Ik begon tijdschriften te lezen zoals de ‘Mens Health’, ‘Muscle & Fitness’ en ‘Sport en Fitness’ en probeerde zo goed als alles wat er in stond. Er was nog geen YouTube, maar wel één supplementen winkel in de binnenstad Enschede (de Heurne). Ik liep naar binnen, kocht mijn eerste potje creatine en ik vroeg verkoper (aka bodybuilder) achter de toonbank het hemd van het lijf over oefeningen en trainingsschema’s. Hij schreef mijn eerste trainingsschema op een leeg a4tje en daar ging ik weer!

Tegenwoordig heb je Google, YouTube, Instagram, Facebook. Perfect! Je hoeft geen ‘geluk’ meer te hebben om de juiste mensen tegen het lijf te lopen die dezelfde interesses hebben of op zoek naar een coach die jou meer kan vertellen over een bepaald onderwerp. Je kan ze in één dag gevonden hebben. Natuurlijk afleiding ligt op de loer, maar dat is een onderwerp waar ik het niet over ga hebben. Je hebt een coach nodig of je het nu wil of niet. Leer van mensen die hebben bereikt wat jij wil bereiken. Ze houden je gemotiveerd en geïnspireerd. Je kunt een beroep op ze doen wanneer je maar wil, want je draagt ze met je mee in je broekzak.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar YouTube. In de afgelopen jaren heb ik een aantal Youtube coaches gehad waar ik veel van heb geleerd en nog steeds van leer. Als jij gemotiveerd wil blijven dan moet je willen doorleren, vooral als het gaat over mindset, motivatie en discipline. Hieronder wil ik je introduceren aan een aantal mensen die je echt zou moeten volgen als gelooft dat je meer uit jezelf kunt halen!

Tony Robbins

Ik begin gelijk met een van mijn grootste inspiratiebronnen. Als je hem nog niet kent dan gaat er een wereld voor je open. Hij is een van de bekendste en succesvolle Amerikaanse life coaches, spreker en schrijver van dit moment. Hij heeft verschillende boeken geschreven waarvan 1 in het Nederlands is vertaald (‘stap in je grootsheid’). Hij heeft tal van audioboeken en immens veel aan Youtube materiaal. Wil je weten wat jou drijft als mens, wat jou gemotiveerd houdt en hoe je als mens constant progressie kan maken? Kijk al zijn video’s dan begrijp je wat ik bedoel.

Tom Bilyeu

Ik volg hem nog maar vrij recent, maar tot nu toe ben ik al meerdere keren verrast. Hij interviewt verschillende succesvolle en bijzondere mensen met allemaal een eigen verhaal. Zijn manier van interviewen zorgt voor diepgang en inzichten van de mensen die hij spreekt. De onderwerpen die hij bespreekt gaan over gezondheid, anti veroudering, motivatie, geld, succes gewoonten, fitness en alles wat daar meet te maken heeft.

Bob Proctor

Als je ‘The Secret’ heb gezien dan weet je waarschijnlijk wie ik bedoel. Hij zou je wijze opa kunnen zijn waar je naar toe gaat voor advies. Zijn theorie over de conscious mind (bewustzijn) en subconscious mind (onderbewustzijn) geeft jouw een nieuw inzicht over hoe jouw gedachtes invloed hebben op jouw acties.

David Goggins

Dit is een van de hardste mannen op aarde. Deze voormalig Navy seal heeft het Guinnes record voor de meeste pull ups binnen 24 uur. Hij is een marathon en ultra marathon loper die veel successen maar ook vooral veel tegenslagen heeft gekend in zijn leven. Hij heeft dag routines die de meeste mensen waarschijnlijk als extreme beschrijven en heeft een doorzettingsvermogen die niet van deze planeet lijkt te zijn. Ook al zou je maar 10% van zijn discipline en doorzettingsvermogen leren, dan zit je al ruim boven het gemiddelde van de maatschappij.

Ben Greenfield

Hij wordt ook wel een Bio-Hacker genoemd. Hij hackt o.a. zijn eigen gezondheid, immuunsysteem en prestatie vermogen zodat deze beter gaan functioneren. Dit doe hij door het nemen van bijvoorbeeld koude douches, het eten en drinken van bepaalde voedingsmiddelen en supplementen en het dragen van nogal nerdie brillen en hoofddeksels met een soort infrarood licht die neurotransmitters in de hersenen activeren. Kortom controversieel, maar iemand moet het doen.

Ken jij nog iemand die we echt zouden moeten volgen? Laat het weten in de reacties.

WhatsApp chat