Na veel pogingen te hebben gedaan om een stage plek te kunnen vinden voor de opleiding fitness trainer A en B kwam ik uiteindelijk bij Robbie terecht. Tijdens ons kennismakingsgesprek werd al snel duidelijk dat we allebei heel erg veel passie hebben voor de sport en ook de toewijding aan de levensstijl die daar bij hoort. Zo doende, na een ontzettend zenuwachtig gesprek, kreeg ik de kans om mijn stage periode te kunnen beginnen. Mijn stage periode duurde 3 maanden en in die 3 maanden werd ik flink voor de leeuwen gegooid. Ik had erg veel te leren maar dankzij goeie instructies en duidelijke uitleg kon ik alles goed in mij opnemen en omzetten naar mijn eigen manier van training geven.

Na mijn stage periode kreeg ik de kans om een half jaar bij Robbie te mogen werken om zo door te kunnen leren en ervaring op te doen met de small group trainingen. Rond deze tijd begon ook het 2e gedeelte van de opleiding. Ik heb de hele zomervakantie toegewijd aan het zo veel mogelijk leren van o.a. de small group trainingen en het ontwikkelen van mijn eigen trainingsstijl. Blijkbaar ging het goed want ik mocht 2 weken ‘de zaak’ draaiende te houden tijdens de vakantie van Robbie. In die 2 weken draaide ik alle small group trainingen en mocht ik een paar PT sessies overnemen. Wat echt ontzettend spannend was, want er zaten mensen bij met specifieke doelen en fysieke aandachtspunten. Om mij goed voor te bereiden op mijn eerste PT sessies heb ik uren en uren internet uitgeplozen en oefeningen zelf uitgeprobeerd om mijn eerste PT sessies te perfectioneren. Zoals ik al eerder zei werd ik ook nu weer voor de leeuwen gegooid.

Aan het eind van de vakantie (begin september 2017) kreeg ik van Robbie de kans om met mijn eerste echte officiële PT traject te starten. Niet 1 op 1 maar gelijk een duo (1 op 2) PT traject! Dit was voor mij een hele stap want nu begon het serieuze werk. Nu moest ik niet alleen de trainingen voorbereiden maar ook advies en tips geven qua voeding, levensstijl, een plan van aanpak en welke doelen er gehaald moesten worden. Niet voor 1 persoon, maar gelijk voor 2. Het was een hele klus om mijn draai te vinden met deze duo PT en hoe ik mijn uitleg en enthousiasme kon overdragen.  Na verloop van tijd ging dit steeds beter en nu (1 jaar later) heb ik met dit duo PT traject hele mooie resultaten behaald!

Tijdens mijn eerste half jaar contract heb ik steeds meer mensen 1 op 1 en 1 op 2 training mogen geven en zo ben ik heel erg snel, heel erg veel gaan leren. Het ging zelfs zo goed dat ik een nieuw contract aangeboden kreeg van weer 6 maanden. Tijdens mijn 2econtract ronde ik mijn personal training opleiding af en kon ik me richten op werk. Ik had een nul uren contract maar tijdens dat half jaar ging ik van 10 uur in de week naar gemiddeld 30 uur. Dit is allemaal te danken aan Robbie omdat hij mij de kans gaf om te groeien als personal trainer, small group trainer maar ook als persoon zelf.

1 ding waar ik echt van versteld ben gaan staan is dat ik zelf flink ben veranderd. Ik heb namelijk geleerd dat als ik iemand wil helpen of wat wil leren, ik eerst naar mezelf moet kijken. Als iets niet goed gaat en ik kan zelf niet zien waar, hoe kan ik dan verwachten dat het bij de ander wel goed gaat? Nu ik mij daar bewust van ben kan ik mijn trainingen nog beter op niveau aanpassen zonder dat ik belangrijke stappen over sla.

Nog niet zo heel lang geleden heb ik jaar contract gekregen en ben ik weer begonnen aan een nieuwe personal training opleiding om mij nog meer te verdiepen in het vak. Ik kan niet wachten op de opkomende uitdagingen en ik hoop nog heel veel te leren en mensen te helpen.

Maak een afspraak met Thom
WhatsApp chat